Конкурс "Еспресо. Вибір читачів" провів голосування за кращі книжки на Форумі видавців

Книжкова премія "Еспресо. Вибір читачів" представила книжки, що вийшли в фінал, на Форумі видавців у Львові. Відвідувачі форуму могли прогосувати за кращу книгу, заповнивши анкету на стенді премії

Про це повідомляє Еспресо.TV.

В фінал "Еспресо. Вибір читачів" вийшли три книги для дорослих. Одразу дві книги представлені видавництвом "Meridian Czernowitz" - "Інтернат" Сергія Жадана та "Коханці юстиції" Юрія Андруховича. 

"Це різні книжки. Одна - про війну, інша - про історію, вигадані та реальні факти. Дуже хотілося б, щоб вони набрали рівну кількість голосів і дві книги посіли перше місце", - сказав Святослав Маранцев, президент видавництва "Meridian Czernowitz".
 
За перемогу змагається ще одне видання - "Третя кабінка - Лос-Анджелес" Олени Захарченко. Книга побачила світ завдяки видавництву "Нора-Друк". 
 
Трійка фіналістів номінації "Література для дітей" так само представлена різними за тематикою та формою книжками. В фінал конкурсу "Еспресо. Вибір читачів" вийшли такі дитячі книжки: “Дрімучий ліс” Анастасії Лавренішиної (Видавництво “Фонтан казок”), “Моя Ба” Тетяни Стус (Видавництво “Ранок”) і “MOX NOX” Тані  Малярчук (“Видавництво Старого Лева”).
 
"Формування культурного розвитку, культурного інстинкту читача - це дуже важливо, і такі рейтинги однозначно цьому сприяють. Дуже добре, що вони з'являються. Хотілося б, щоб їх було більше, адже таким чином читачі дізнаються більше про книги", - розповіла Наталія Коваль, директорка департаменту дитячої літератури видавництва "Ранок". 
 
Нагадуємо, далі естафету підхоплять бібліотеки і вже у жовтні проведуть голосування серед читачів.