Чи небезпечні домашні улюбленці для малюків. Пояснює Супрун

Часто батьки відмовляються від домашніх тварин після появи дитини. Уляна Супрун розповіла, чи варто це робити

Про це в.о. міністра МОЗ України Уляна Супрун написала на Facebook-сторінці.

За словами лікарки, ранній контакт з деякими бактеріями може мати захисний ефект і формувати імунні реакції дітей. Дослідники стверджують, що це ефективна профілактика алергій та слабкого імунітету. Особливо, протягом першого року життя дитини.

"Науковці знайшли бактерію, яку переносять собаки, що позитивно впливає на розвиток кишкової мікрофлори. Дослідження понад 700 канадських дітей показало, що ті, хто тримав собаку до народження та після, мали суттєво більше бактерій, що знижують ризик алергій (дерматит та астма) і ожиріння", - написала Супрун.

Коти також здатні захистити дитину від розвитку астми. Є діти, що генетично до неї схильні. Але коли вдома є кіт, ризик появи астми значно зменшується, бо її гени в цьому випадку не активуються.

“Ми звикли до думки, що навколишній простір дітей має бути стерильно чистий. Натомість науковці стверджують, що надмірна чистота може впливати на наш імунітет не найкращим чином. Що раніше та регулярніше діти мають можливість контактувати з нешкідливими мікроорганізмами, то краще тренується їхня імунна система протистояти загрозам. Так стало еволюційно”, - підсумувала Супрун.