Скільки днів потрібно працювати, щоб купити iPhone XS

Середньостатистичному українцю потрібно працювати 136 повних робочих днів, щоб купити новий iPhone XS на 64 Гб

Про це повідомляють аналітики компанії Picodi.

Аналітики зазначають, що середньостатистичному українцю потрібно відпрацювати 136 повних робочих днів, щоб заробити на новинку. Це без витрат на одяг, харчування, житлово-комунального господарства та інші «дрібниці» життя.

Складніше доведеться тільки на Філіппінах - 156 робочих днів за айфон. Поруч в рейтингу Пакистан і Казахстан - 88 і 86 днів відповідно.

Аналітики зазначають, що можна було б припустити, що найбільш адекватне співвідношення ціни і зарплати спостерігається в США, адже цінова політика формується в першу чергу в цій країні і для жителів цієї країни.

Проте,за підрахунками аналітиків, жителям найрозвиненіших країн Європи та ОАЕ найлегше купити новинку від Apple. Для прикладу, аби придбати  новий айфон Xs в Швейцарії потрібно відпрацювати всього 5,1 дня, в Люксембурзі - неповні 7 днів, а в Норвегії і Данії - 7 з «хвостиком». В топі опинилися і Арабські Емірати - 7,6 дня, а у США потрібно працювати 8,4 дня.

Аналітики зазначають, що їх статистика заснована на офіційних даних про середньостатистичну заробітну плату в кожній країні, а також на офіційних цінах на смартфони iPhone Xs з пам'яттю 64 Гб.