У Мінекономрозвитку спрогнозували ВВП у найближчі роки

Провідні економісти у сфері макропрогнозування державного та недержавного сектору спрогнозували прогноз зростання ВВП у 2019 році на рівні 3%

Про це повідомляє пресслужба Мінекономрозвитку.

Під час дискусії у Мінекономрозвитку з питань макроекономічного аналізу та прогнозування фахівці також дали прогноз остання ВВП на рівні 3,1% за підсумками 2018 року, зростання на рівні 3,1% у 2020 році та на рівні 3,9% - у 2021 році.

Експерти також прогнозують скорочення зростання споживчих цін (у розрахунку грудень до грудня попереднього року) на рівні 9,5% у 2018 році, 7,4% - у 2019 році, 6% - у 2020 році і 5% - у 2021 році.

Серед головних ризиків для економіки України на період прогнозу фахівці назвали такі зовнішні ризики: неотримання запланованого фінансування від МВФ, дефіцит зовнішнього фінансування та звуження можливостей доступу до міжнародних ринків капіталу, посилення гібридних загроз Україні, зокрема, активне військове протистояння на сході країни.

У числі внутрішніх ризиків, на думку експертів, - посилення девальваційних тенденцій на валютному ринку, недостатньо швидке проведення реформ, збереження низької кредитної активності комерційних банків.