В Україні випробували нову бронемашину "Лев" із підйомним краном

"Львівський бронетанковий завод", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", успішно випробував броньовану ремонтно-евакуаційну машину і готовий до її серійного виробництва

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

Машину створено на базі танка Т-72. Вона призначена для евакуації та буксирування несправної, пошкодженої гусеничної та колісної військової техніки в умовах бойових дій, а також поточного та середнього ремонту техніки в польових умовах. "Лев" оснащений лебідкою із тросом робочою довжиною 200 м, що розвиває тягове зусилля у 22 тис. - 25 тис. кгс, а при використанні додаткових поліспастів - до 75 тис. кгс. Електрозварювальне обладнання, яке живиться від генератора машини, дозволяє зварювати в польових умовах.

БРЕМ "Лев" також має підйомний кран-стрілу, що може підіймати до 12 тонн для монтажу-демонтажу в польових умовах, зокрема, танкових башт, двигунів, коробок передач, опорних катків тощо. Додатково машина обладнана вантажною платформою, що дозволяє транспортувати запчастини вагою до 1,5 тонни.

Для БРЕМ "Лев" передбачене встановлення двигунів потужністю 780 або 840 кінських сил, які дозволяють 41-тонній машині розвивати швидкість руху до 60 км/год. БРЕМ здатна працювати у діапазоні температури повітря від -40°C до +40°C та має запас ходу щонайменше 460 км по ґрунтовій дорозі.

Екіпаж машини - 3 людини, на озброєнні - кулемет НСВТ калібру 12,7 мм.

БРЕМ "Лев" була створена конструкторами "Львівського бронетанкового заводу" спеціально для посилення технічного супроводу та оперативного обслуговування танкових підрозділів, сформованих із Т-64 та Т-72 різних модифікацій.