Вибух міномета: поранених - двоє, названо попередню причину

Унаслідок вибуху міномета "Молот" у зоні Операції Об'єднаних сил постраждали не троє, а двоє військовослужбовців ЗСУ

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

"Двоє військовослужбовців (а не троє, як невірно вказали окремі засоби масової інформації) зі складу мінометного розрахунку отримали легкі дотичні поранення. Стан поранених військовослужбовців задовільний, їм надається вся необхідна медична допомога у військовій медичній установі. Загрози для їхнього життя немає", - йдеться у повідомленні.

У штабі ООС зазначили, що вибух стався 23 вересня під час виконання бойового завдання по веденню адекватного вогню у відповідь. У каналі ствола міномету М120-15 "Молот" розірвалася міна. Відкрито провадження за ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу України (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення)

"За попередніми висновками первинної перевірки, яка здійснювалася безпосередньо на місці, де відбувалася бойова робота, та в ході опитування поранених військовослужбовців, з'ясовано наступне. Ймовірно, причина розриву міни полягає в невірній підготовці боєприпасу до стрільби, в тому числі, недотримання правил її зберігання", - повідомляє штаб ООС.