Британці хочуть побудувати в Україні вітро-сонячну електростанцію

Британська компанія Touchstone Capital Group представила унікальний проект офшорної комбінованої вітро-сонячної електростанції гігаваттного класу потужності

Про це повідомляє сайт Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Представники британської компанії зазначили, що проект електростанції унікальний не тільки для України, а і для сусідніх країн. Адже найбільшою перевагою електростанції є наявність власних балансуючих потужностей, що дозволить забезпечити більш рівномірний графік виробництва електроенергії.

“Проект також передбачає використання суттєвої (понад 30%) частки комплектуючих майбутньої електростанції українського виробництва”,- зазначили у міністерстві.

Вона заявили, що це збільшить високотехнологічне виробництво на вітчизняних підприємствах, створить нові робочі місця, збільшить доходи місцевих громад та державного бюджету.

“Було вирішено в стислі терміни провести розрахунки та моделювання можливих шляхів інтеграції нових генеруючих потужностей в об’єднану електроенергетичну систему України”, - повідомили у міністерстві.

Представники “Укренерго” нагадали про  поточний стан відновлювальної енергетики в Україні. Вони повідомили, що 70-80% проектів з будівництва "зеленої генерації" реалізується в південному регіоні України (Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській областях), який є енергопрофіцітним і водночас відчуває нестачу маневрових потужностей.