Китайські туристи попросилися переночувати в лобі готелю, бо сплутали час поселення. Поліція вивезла їх на цвинтар

Літня пара китайців і їх син Цзен приїхали в стокгольмський готель Generator, де забронювали номер, але приїхали на півдоби раніше. Їх попросили піти

Про це пише Global Times.

Туристи відмовилися покидати готель і попросили, щоб їм дозволили переночувати у лобі готелю. Однак персонал Generator викликав поліцейських. Ті силою вивели туристів з готелю. Їх та їхній багаж вивезли з центру Стокгольма і висадили біля цвинтаря Скугсчюркогорден за 8 км від готелю.

Молодший Цзен розповів, що попросив залишити в готелі тільки його батьків, сам був готовий був піти. Але поліція силою винесла з холу його батька, який страждає на серцево-судинні захворювання. Через це він "майже втратив свідомість", заявив Цзен.

Син додав, що по дорозі до цвинтаря батьків побили в машині. Коли вони повернулися до центру, Цзен поскаржився в поліцію і зажадав вибачень і компенсації збитку. Наступного дня сім’я полетіла зі Швеції.

Шведське видання Aftonbladet опублікувало зняте очевидцем відео, де видно, як поліцейські виганяють китайських туристів і кладуть на тротуар. Посольство Китаю засудило дії поліцейських. Генпрокурор Швеції заявив, що вони мають право "переміщати порушників".

Посольство КНР в Швеції розцінює дії стокгольмських поліцейських як насильство, а китайські дипломати закликали поліцію провести розслідування інциденту. Але жодного зворотного зв'язку не було. Генеральний прокурор Швеції Матс Ерікссон не знайшов порушень у діях копів.

В готелі Generator також не помічають порушень. Менеджер готелю розповів, що китайські туристи просиділи в холі кілька годин, а коли їх попросили піти, погрожували персоналу.