Перший у світі літаючий автомобіль можна буде замовити у жовтні

Компанія Terrafugia у жовтні розпочне збір попередніх замовлень на літаючий автомобіль

Про це заявив головний виконавчий директор Terrafugia Кріс Джаран, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Джаран повідомив, що постачання замовника машини розпочнуться у 2019 році.  Він сказав, що машина є гібридним бензиново-електричним літальним апаратом. У машині можуть знаходитися дві людини. Перемикання між режимами польоту та їзди триватиме лише одну хвилину, при цьому машині для підйому в повітря і приземлення необхідна злітно-посадкова смуга.

Повідомляється, що остаточну ціну машини поки що не визначено. Перша партія літаючих автомобілів продаватиметься в США.

Як повідомило джерело в Geely, літаючий автомобіль навряд чи матиме широку популярність у зв'язку з високою вартістю. Найімовірніше, новинка піде на часткову заміну невеликих літаків, і її використовуватимуть здебільшого підприємства або транспортні компанії.

Джаран сказав, що наступну модель літаючого автомобіля TF-2, яка здійснюватиме вертикальний зліт і посадку, буде представлено також у жовтні цього року, а в продаж вона може надійти у 2023 році.

"Літаючі автомобілі допоможуть в ефективному вирішенні проблем, пов'язаних із завантаженістю доріг, і справлять значний вплив на соціально-економічний розвиток і навколишнє середовище", - вважає експерт з Університету Цінхуа Чжан Янцзюнь.