Порошенко закликав реформувати Радбез ООН

Реформа Ради Безпеки буде важливим внеском у процес широкомасштабних змін в Організації Об'єднаних Націй

Про це президент Петро Порошенко заявив на засіданні Генеральної асамблеї ООН, передає Еспресо.TV.

У своєму виступі президент торкнувся теми реформування Ради Безпеки ООН.

"Настав час наголосити, що зловживання правом вето – це гальмо, що заважає нашій Організації діяти на повну силу. Ми вважаємо, що прогрес у питанні реформи Ради Безпеки буде важливим внеском у широкомасштабні зміни в ООН", - сказав президент.

Президент зазначив, що Україна запропонувала включити пункт щодо "Ситуації на тимчасово окупованих територіях України" до порядку денного поточної сесії Генеральної Асамблеї.

"Україна ухвалила суверенне рішення про власний шлях до вільного світу, заснованого на демократичних цінностях та правилах. Росія карає Україну за це. Москва робить українських дітей сиротами. Катує наших патріотів у своїх в'язницях", - сказав Порошенко.

За його словами, понад 1,5 мільйона українців стали внутрішньо переміщеними особами.

"Росія постійно примножує людську трагедію, яка останнім часом отримала новий вимір: екологічний. Вона отруює українську землю і створює екологічні катастрофи – не лише в окупованому Криму, але й на Донбасі. Для українців це повсякденна реальність уже впродовж чотирьох років", - заявив президент.

Порошенко нагадав, що Україна протистоїть неоімперіалістичній державі, яка хоче поділити світ наново, і таким чином “Україна захищає Вільний світ”.

"Можу вас запевнити: ніщо не зупинить Москву від продовження своєї агресивної, експансіоністської політики, якщо проти неї єдиним фронтом не виступить міжнародне співтовариство, якщо покарання за її вчинки не стане неминучим", - додав очільник Української держави.

Порошенко зазначив, що після окупації Криму мішенню росіян сьогодні є окупація Азовського моря.