Щонайменше 25 кандидатів заявили про участь у виборах, - КВУ

За даними Всеукраїнської громадської організації "Комітет виборців України", про участь у виборах Президента України заявили щонайменше 25 потенційних кандидатів

Про це заявив голова КВУ Олексій Кошель у середу під час брифінгу "Півроку до президентських виборів: основні тренди, інсайди та прогнози", повідомляє Укрінформ.

Він зазначив, що КВУ проаналізувала публічні заяви, висловлювання, позицію партійних лідерів та отримала кількість у 25 потенційних кандидатів. Крім цього, у організації не враховували потенційних кандидатів Рабіновича, Вілкула, Вакарчука, Зеленського і заяви у комічному форматі, наприклад, Іво Бобула чи Дарта Вейдера.

Кошель наголосив, що за півроку до проведення виборів досі невідомий короткий список виборчого бюлетеня. На його думку, цей перелік може залишатися інтригою і на початку 2019 року.

"Ми прогнозуємо рекордну кількість кандидатів, але головного переліку потенційних кандидатів, які можуть претендувати на перемогу, на сьогодні не знаємо. Думаю, що цього повного короткого списку виборчого бюлетеня ми не будемо знати до офіційного старту виборчої кампанії”, - сказав Кошель.

Він припустив, що інтрига триматиметься також і в січні 2019 року. На його думку, виборча кампанія 2019 особлива, адже вперше в українській історії не очевидно, що це буде змагання двох кандидатів.