Журналісти запустили безпілотник над військовою частиною ЗСУ, - Генштаб

Біля військової частини в районі села Павлівка на Вінничині перехоплений безпілотник, який запустили "представники одного з національних телеканалів"

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних сил України.

Військові не уточнили, про який телеканал іде мова. Як повідомили у прес-службі, спостережним постом однієї з військових частин було виявлено групу невідомих осіб, які намагалися запустити безпілотний літальний апарат.

"Потім спостерігачем-оператором було виявлено в повітряному просторі з північної сторони на окраїні адміністративно-господарчої території військової частини літальний апарат, орієнтовно за типом «Крило», який після увімкнення приладу технічної протидії, почав зниження висоти", – заявили в Генштабі.

Згідно з повідомленням, до представників телеканалу прибув черговий підрозділ охорони та патрульна група зонального відділу Військової служби правопорядку.

"Начальник підрозділу охорони провів роз’яснювальну роботу та вкотре попередив про заборону запуску БПЛА та ведення фото-, відеозйомки військових об’єктів", – заявили військові.

Вони зазначили, що на місце події прибули представники Служби безпеки України для детального з’ясування всіх обставин та надання відповідної оцінки діям громадян.