Луценко пригрозив позбавленням громадянства України за угорські паспорти

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що українців, які отримали паспорти Угорщини, можуть позбавити українського громадянства

Про це повідомляє "112 Україна".

Генпрокурор зазначив, що СБУ вже розслідує факти видачі угорських паспортів жителям Закарпаття та нагадав про нардепа-втікача Андрія Артеменка, якого позбавили українського громадянства після виявлення в нього паспорта іншої держави.

"Кримінальне провадження відкрите, веде СБУ. Якщо під час слідства СБУ буде встановлено такі випадки стосовно інших осіб, будь-яких - мерів, губернаторів, міністрів, пенсіонерів, військовослужбовців, дія буде такою самою: позбавлення українського громадянства", - сказав Луценко.

Нагадаємо, на Закарпатті в місті Берегове консульство Угорщини видавало українцям паспорти і після складання ними присяги на вірність угорській державі наказувало тримати у таємниці факт отримання другого громадянства.

У Раді пропонують посилення відповідальності за подвійне громадянство. Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто погрожує Україні загальмувати рух до НАТО.

Клімкін заявив, що проблемою є не тільки роздача угорських паспортів, а ще й заклик приховати це.

Угорське МЗС звинуватило Порошенка у "розпалюванні ненависті" до закарпатських угорців. Голови МЗС України та Угорщини Павло Клімкін і Петер Сіярто не домовилися щодо угорських паспортів на Закарпатті.