"Виглядаю погано, але набагато краще від українського правосуддя". Відеозвернення Гандзюк

Постраждала від нападу у Херсоні активістка Катерина Гандзюк записала відеозвернення з вимогою розслідувати напади на громадських діячів

Відео з Гандзюк на YouTube розмістило "Громадське".

Дівчина подякувала всім за підтримку та навіть за негативні коментарі, які її мотивують одужати ще швидше. 

Вона зауважила, що записувати звернення їй важко, однак це простіше, ніж країні, яка змушена перетравлювати величезну кількість "регіоналів, сепаратистів та мусорів". 

"Так, я знаю, що виглядаю зараз погано. Але, принаймні, мене лікують. Мене лікують добре українські лікарі. І я точно я знаю, що я виглядаю зараз набагато краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя. Тому що їх сьогодні не лікує ніхто", - наголосила Гандзюк.

Вона додала, що за останній рік в Україні сталося 40 нападів на громадських активістів, замовники жодного з яких не були названі. 

"Хто замовив всіх цих людей? Хто покриває замовників? Чому така кількість розслідувань саботується? Чому ми маємо терпіти, поки найактивніших з нас вбивають та калічать? Чому ми заохочуємо людей до громадської діяльності, але не можемо їх захистити? Біда в тому, що всі ці питання стали риторичними. Але я вірю, що всі винні будуть знайдені, покарані і засуджені. І що кожен із нас буде вільним. І не буде мати в серці страху", - підсумувала Гандзюк.