Силовики обшукують "Укравтодори" у 15 областях: підозрюють розтрати 224 млн грн

Прокуратура Києва повідомила про підозру першому заступнику начальника "Укравтодору" столиці у службовій недбалості, що спричинила мільйонні збитки державі

Про це повідомляє прес-центр столичної прокуратури.

З'ясувалося, що вказаний посадовець, діючи від імені "Укравтодору", провів фінансово незабезпечені тендери на виконання будівельних робіт, а також підписав акти про їхнє виконання. При цьому він завідомо знав про неможливість їхньої оплатити через відсутність коштів на рахунках відомства. 

"Завдяки штучно створеній заборгованості підрядні організації у подальшому через суд стягнули з Служби автомобільних доріг інфляційні втрати та 3% річних на суму понад 4 млн гривень, завдавши збитки державному бюджету на зазначену суму", - наголосили у відомстві. 

Понад того, подібні факти списання держкоштів в "Укравтодорі" виявили ще у 15 областях. Попередньо, країні завдано збитків на понад 224 млн грн.

Через це, зараз обшуки проходять в "Укравтодорах" Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей.