Двом екс-”беркутівцям” повідомили про підозру в злочинах на Майдані

Генеральна прокуратура України повідомила ще двох колишніх співробітників "Беркута" про підозру у вчиненні злочинів на Майдані

Зміст

Про це ГПУ повідомила на сторінці Facebook.

Зазначається, що колишнім співробітникам ПМОП "Беркут" ГУМВС повідомили про підозру у незаконному затриманні учасників акції протесту та фальсифікації відносно них офіційних документів, тобто у вчиненні злочинів 30 листопада 2013 року.

Зокрема, їх підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень); ч. 1 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій), ст. 366 (службове підроблення) ККУ.

  • 20 листопада генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що прокуратура вручила підозри у побитті та вбивствах учасників Євромайдану 380 особам, із яких по 49 вже є вироки.
  • Десятки проваджень, що охоплюють події побиття студентів на Євромайдані об'єднані в одне, розповів у листопаді начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк. 
  • Нагадаємо, у ГПУ заявили, що в Україні затримали вже 280 людей за злочини проти Майдану, слідство завершено на 80%.