Ілона Маска вимагають "прибрати" з Tesla: на нього подали в суд за шахрайство

Комісія з цінних паперів США (SEC) подала позов до суду: інстанція вимагає заборонити Ілону Маску займати будь-які виконавчі посади в публічних компаніях, в тому числі в Tesla

Про це пише The New York Times.

Також Маску хочуть заборонити бути членом будь-якої компанії, чиї акції перебувають на біржі. На момент написання замітки реакція представників компанії, як і самого Маска, невідома.

SEC звинувачує Ілона Маска в шахрайстві у зв'язку з його заявами про наміри зробити компанію приватною. Після повідомлення Маска цінні папери Tesla подорожчали на 11%, проте пізніше впали ще нижче, ніж раніше. В цілому з моменту публікації твіти Ілона Маска акції Tesla подешевшали на 20%.

Регулятор стверджує, що Маск нічого не зробив для того, щоб відвести компанію з біржі. Його заяви визнали помилковими і такими, що вводять в оману, тож SEC звернулася з позовом до федерального окружного суду Манхеттена.

"За фактом Маск навіть не обговорював, а тим більше не підтверджував ключові умови угоди, включаючи ціну, ні з якими потенційними джерелами фінансування", - йдеться в позові. На думку комісії, заяви Маска привели до збоїв на біржі і завдали шкоди інвесторам.

Раніше на Маска подали в суд деякі акціонери - деякі, за їхніми словами, втратили на біржі мільйони доларів, граючи на пониження.