Катери Island дуже ефективні в умілих руках, - віце-адмірал США

Віце-адмірал Берегової охорони США Майкл Макалістер під час церемонії передачі Україні двох катерів класу Island заявив, що американська берегова охорона використовує ці судна з 1986 року і вони є "важливим елементом у забезпеченні безпеки"

Американський віце-адмірал також висловив впевненість, що катери Island "чудово служитимуть у руках ВМС України", повідомляє прес-служба українського президента.

"В руках кваліфікованих моряків, таких як берегові охоронці США та українські ВМС, катери класу Island довели, що вони є різноплановими та ефективними одиницями техніки. Їхні команди гарно себе показали у перешкоджанні контрабанді, реагуванні на надзвичайні ситуації, проведенні оборонних операцій та порятунку людей в морях", - сказав Макалістер.

Він також зауважив, що впродовж останніх двадцяти років Берегова охорона надала 520 активів 75 партнерам за програмою Excess Defense Articles (EDA).

"Програма забезпечує взаємовигідну співпрацю з усіма партнерами. Наші міжнародні партнери можуть швидко покращити морську безпеку та обороноздатність. Ці передачі допомагають забезпечити довготривале міжнародне партнерство, що забезпечує глобальну морську безпеку", - зазначив Макалістер.

Раніше повідомлялося, що у морському порту в місті Балтимор відбулася церемонія передачі Україні патрульних катерів класу Island.

Україна отримує катери безкоштовно, але має заплатити за транспортування через Атлантику та за переобладнання. Очікується, що Island прибудуть в порт Одеси у серпні-вересні 2019 року.