Прокуратура вважає, що на активістів у Одесі напали з метою дестабілізації

Під час брифінгу прокурор Одеської області Олег Жученко заявив, що напади на активістів організували з метою дестабілізації ситуації у місті

Про це повідомляє видання "Думская".

"Мета - розгойдати ситуацію. Зробити всіх напруженими. Щоб люди не відчували себе в безпеці", - зазначив обласний прокурор.

Повідомляється, що немає достатньо підстав для того, щоб об'єднати всі справи про напади на активістів в одне провадження. Зокрема, йдеться про справи Олега Михайлика, Віталія Устименка та Івана Русєва. Правоохоронцям невідомо, хто саме стоїть за "розгойдуванням" ситуації.

Крім цього, голова одеської поліції Дмитро Головін підтвердив, що всі затримані є членами етнічної групи, а інвалідність ватажка угруповання не робить його менш небезпечним.

"Ми бачимо його активну роль в цьому. Членів групи ми обґрунтовано підозрюємо в скоєнні ряду злочинів, починаючи з порушень у міграційній сфері, закінчуючи розбоєм, стріляниною і здирництвом", - зазначив Дмитро Головін.

Зазначається, що розслідування по справі Михайлика не закінчене. Основною версією, яку розглядали слідчі є громадська діяльність потерпілого. Прокурор Олег Жученко додав, що зловмисники за змовою намагалися створити собі алібі, однак в суді сторона захисту не змогла надати чітке підтвердження цьому.

На брифінгу розповіли про хід розслідування нападів на інших активістів, зокрема на еколога Івана Русєва. За словами Жученко, вчора було оголошено підозру за даним фактом.

"Підозрюваний є депутатом сільради. Підозру вручали за моїм підписом", - зазначив Жученко.