СБУ перекрила канал контрабанди сильнодіючих анаболіків

Співробітники СБУ у Харкові перекрили канал контрабандного надходження на територію України сильнодіючого анаболічного препарату – метандієнону вартістю понад $10 тисяч

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Повідомляється, що житель Харкова замовляв анаболіки для продажу та виготовлення фальсифікованих медзасобів у одній із країн Східної Азії. "Товар" він отримував через міжнародні сервіси поштового зв'язку. Для того, щоб приховати свою діяльність, він використовував посередників, які доставляли йому "посилки" з поштових відділень. Зловмисника затримали у середмісті Харкова під час передачі посередником чергової партії метандієнону.

"Під час санкціонованих слідчих дій співробітники СБУ виявили у помешканні фігуранта справи один кілограм анаболіків, а також підроблені голограми та пристрої для фасування і пломбування фальсифікованих медпрепаратів", - йдеться у повідомленні.

Вилучені предмети та речовини направлені на експертизу. Зазначається, що за попередніми оцінками вартість виявленої "продукції" на "чорному ринку" становить понад $10 тисяч.

"Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру за ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу. Тривають невідкладні слідчі дії", - зазначили у СБУ.