Тимошенко вже пообіцяла ліквідувати "Нафтогаз"

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко каже, що після виборів "Нафтогаз" буде ліквідовано як непотрібного посередника

Про це вона заявила під час прес-конференції у Києві, повідомляє прес-центр партії.

Вона зауважує, що "після приходу нової влади" ринок газу демонополізують, а це нібито дозволить знизити ціни на газ для українців щонайменше вдвічі.

"За півроку ліквідуємо "Нафтогаз" як посередника, який не потрібен. А якщо він створить інші посередницькі структури для продажу природного газу українцям, – це все буде ліквідовано. Монополії на торгівлю газом не залишиться. Газ українського видобутку ми віддамо людям для споживання, а для промисловості, для бізнесу буде демонополізований ринок газу", - наголосила Тимошенко.

За її словами, новообрана влада дасть можливість завозити скраплений газ з одеських та миколаївський портів. А природний газ матимуть можливість завозити "всі, хто захоче".

"А не лише корумповане керівництво "Нафтогазу", яке під патронатом Порошенка через підставні компанії втричі дорожче везуть до України нібито європейський, а насправді російський газ", - додала Тимошенко. 

Зазначимо, у 2001 році проти Тимошенко було порушено кримінальні провадження за звинуваченнями у контрабанді газу, підробці документів, хабарництві та ухилянні від сплати податків. Всі звинувачення стосувалися часу, коли вона очолювала Єдині енергетичні системи України (ЄЕСУ) у 1995-1997 роках. Ця компанія була монополістом у постачанні російського газу до України.

Попри це, у 2005 році Генпрокуратура закрила всі провадження щодо Тимошенко, а згодом рішення ГПУ підтвердив Верховний суд.