У МВС заявили про розкриття нападів на Гандзюк, Устименка, Михайлика та інших активістів

МВС заявило про розкриття вбивств журналістки Ірини Ноздровської, добробатівця Віталія "Сармата" Олешка, а також замахів на активістів Катерину Гандзюк, Віталія Устименка, Олега Михайлика, Григорія Козьму та Михайла Кузаконя

Про це повідомив у Facebook речник МВС Артем Шевченко.

"Вбивство Ноздровської на Київщині - повністю розкрито, підозрюваний вже став обвинуваченим і навіть підсудним, замовного характеру злочину не встановлено; замах на вбивство Устименка в Одесі - розкрито, 2 підозрювані від позавчора - під вартою, слідство триває; вбивство Олешка "Сармата" у Бердянську - розкрито гарячим слідом, 5 підозрюваних - під вартою з часу скоєння злочину, виконавець дав свідчення щодо замовника, його встановлено і шукають; замах на вбивство Гандзюк у Херсоні - розкрито незважаючи на помилку на першому етапі, 5 підозрюваних включно з організатором - під вартою, замовників продовжують шукати поліція і СБУ, яка веде окреме провадження саме щодо пошуку замовників злочину; замах на вбивство Козьми і Кузаконя в Одесі - розкрито, 3 підозрюваних - під вартою, слідство триває; замах на вбивство Михайлика в Одесі - розкрито, 3 підозрюваних від учора - під вартою, слідство і пошук замовників триває", - написав Шевченко.

При цьому речник МВС визнав, що чотири з цих злочинів розкриті не повністю.

"Звісно, чотири з цих злочинів поки що не розкриті повністю, коли всі підозрювані затримані, процесуально стали обвинуваченими і провадження передається в суд. Так само їхню провину треба ще довести у суді. І не факт, що ця вина буде доведена. Але Національна поліція України розслідує і не стоїть на місці", - запевнив Шевченко.