У Маріуполі розташовуватиметься один з регіональних центрів авіації МВС, - Аваков

Один з регіональних центрів системи авіаційної безпеки Міністерства внутрішніх справ України буде розміщуватися у Маріуполі

Про це 29 вересня 2018 року повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час відкриття Центру безпеки громадян у Маріуполі, передає Департамент комунікацій міністерства.

"Наразі ми працюємо над великим вертолітним проектом. Він базується на новій системі взаємодії всіх служб МВС. Це сервіс і безпека для простих громадян. Це санітарна авіація, якої у нас на даний момент не існує, транспортування тяжкохворих, вивезення людей із зони надзвичайних ситуацій. Один з регіональних центрів системи авіаційної безпеки МВС буде розміщуватися у Маріуполі", - пояснив Аваков.

Читайте також: Аваков представив стратегію відновлення цілісності України і деокупації Донбасу "Механізм малих кроків"

Він додав, що цього року підрозділи МВС вже отримають перші 4 вертольоти французької компанії Airbus Helicopters.

"Протягом 2-х років ця система запрацює по всій країні. Серед основних завдань - охорона кордону, особливо морського, забезпечення спеціальних функцій пожежників, поліцейських і гвардії. Цей ступінь можливостей запрацює в Україні до кінця року. Донецька область теж в цьому переконається", - зазначив міністр внутрішніх справ.

При цьому пілотів для системи авіаційної безпеки МВС будуть готувати у Кременчуцькому льотному коледжі.