Бабченко каже, що після замаху на нього Росія мала влаштувати масові теракти в Україні

Росія готувала масові теракти по всій Україні із застосуванням важкого озброєння

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Аркадій Бабченко.

“ФСБ робить запити на мене в усі державні структури, збирає інформацію і передає її Пивоварнику. Той передає її Герману в орієнтуванні на мене. Під вбивство запускається відволікаючі чутки про “теракти "ІД" в Києві”, - пояснює він.

За словами Бабченка, на цю ж дату, коли його мали ліквідувати у Києві, планувалося вбивство ще однієї людини - російського опозиціонера у Вільнюсі.

“Виконавець також підбирається в Україні. Це їм важливо - щоб сліди вели в Україну. Ймовірніше за все, це замовлення йшло не від Германа. Значить, в Україні є як мінімум ще один центр організації терактів”, - наголосив Бабченко.

Понад того, ще Росія готувала масові теракти  в Україні  як мінімум за одинадцять місяців до безпосередньо першого замаху на журналіста.

"Росією готувалися масові терористичні акти по всій Україні. Готувалися довго. Готувалися серйозно. З переносними зенітно-ракетними комплексами, з протитанковими комплексами, з гранатометами, з угрупованнями в різних містах, зі створенням проросійських партій, з закиданням терористичних угруповань з Росії і так далі”, - підсумував Бабченко.

Він додав, що від цього плану Росія досі не відмовилася.

Бабченко пояснив, що матеріали які були зібрані замовниками замаху на нього, було неможливо зібрати в Україні. Багато відомостей були доступні лише на території Росії.

"У орієнтуванні на моє вбивство знаходяться: мої паспортні дані, адреса, паспортні дані моєї дружини, адреса її прописки - у нас різні адреси прописки - фотографії мого будинку, фотографії будинку дружини, моя фотографія з паспортного столу, яка є ТІЛЬКИ у мене в паспорті і в паспортному столі, усі чотири фото моєї дружини з паспортного столу - один для внутрішнього паспорту, три із закордонного - є тільки у неї в паспорті і в паспортному столі", - написав Бабченко.