Княжицький: прийняття закону про мову - наш професійний і громадський обов’язок

У четвер, 4 жовтня, на розгляд Верховної Ради України буде винесено чотири законодавчі ініціативи щодо врегулювання мовного питання

Про це у понеділок, 1 жовтня, заявив голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності, народний депутат України Микола Княжицький під час погоджувальної ради в парламенті, передає Еспресо.TV.

"Ми прийняли справді історичне рішення - винести на голосування в четвер у першому читанні законопроекти про мову. Це вкрай важливо і я дякую керівникам демократичних фракцій та голові парламенту за це рішення", - сказав народний депутат.

Найбільший резонанс у суспільстві, дискусії та часто необґрунтовану критику викликав законопроект № 5670-д, авторами якого є понад 70 народних депутатів-представників різних політичних сил.

У середу, 3 жовтня  на засіданні Комітету з питань культури і духовності розглядатимуться уточнення до законопроекту, які у разі його прийняття в четвер на сесійному засіданні будуть озвучені головою профільного комітету Миколою Княжицьким під стенограму.

"Мене дивує позиція опонентів, які виступають проти законопроекту і тим самим забороняють українському народу мати закон про власну мову. Нехай обурюються опоненти, чому в Росії є закон про російську мову, чому в Польщі - про польську. На сьогодні у нас існує правовий вакуум у цьому питанні і це треба вирішувати", - наголосив Микола Княжицький.