Колишнього міністра-регіонала затримали в Москві, - росЗМІ

За даними журналістів, колишнього міністра транспорту і зв'язку часів президентства Віктора Ющенка, екс-депутата від Партії регіонів Миколу Рудьковського затримували у Москві

Про це повідомляє агентство "Москва" з посиланням на власні джерела серед правоохоронців.

Зазначається, що затримання відбулося у п'ятницю, 28 вересня, у Басманному районі Москви.

"Затримали 50-річного громадянина України Рудьковського, який знаходився у федеральному розшуку за скоєння злочину, передбаченого ст. КК РФ "Напад на осіб чи установи, які користуються міжнародним захистом". Стосовно чоловіка обрано запобіжний захід у вигляді арешту", - наголосив співрозмовник видання.

У травні 2018 року у ЗМІ повідомлялося, що екс-міністра затримували у місті Дубай.

Рудьковський хотів зайнятися видобутком нафти в іракському Курдистані, однак через розбіжності з урядом автономії це не здійснилося. Повідомляється, що останнім часом Рудьковський займався будівництвом в Іраку трубопроводу скрапленого газу, куди було залучено велику кількість російських грошей.

Екс-нардеп мав проблеми з українським Інтерполом, фігуруючи у справі викрадення екс-очільника Нафтогазвидобування Олега Семінського, серед власників якої раніше значилися Микола Рудьковський та Нестор Шуфрич. Семінського викрали в 2011 році, а відпустили лише через п'ять років. Серед замовників викрадення називалося ім'я Рудьковського.