Крисін лишився у люкс-камері Лук'янівського СІЗО: знову "раптово" захворів

Ватажок "тітушок" Юрій Крисін, який підозрюється у вбивстві журналіста Веремія під час Майдану, залишився у Лук'янівському СІЗО, заявивши про "проблеми зі здоров'ям"

Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналіст Наталія Двалі.

Вона нагадала, що ще минулої п'ятниці, 28 вересня, бригадира "тітушек" Крисина повинні були відправити в Торецьку виправну колонію №2 в Донецькій області - відбувати покарання у справі про вбивство журналіста Веремія.

"Але напередодні в четвер у Юрія Валерійовича "раптово" підскочила температура, його зняли з наряду і залишили в люкс-камері Лук'янівського СІЗО", - наголосила Двалі. 

Як пояснила прокурор Управління спецрозслідувань Юлія Малашич, ватажок "тітушок" був знятий з етапу нібито через високу температуру.
Втім, відповідно до закону, у випадку поганого самопочуття засуджений не знімається з етапу, а має їхати у супроводі медичного працівника.

Нагадаємо, Крисін у лютому 2018 року переховувався у клініці серця Тодурова. Він знаходився у дитячому відділенні вроджених вад серця. Активісти, які прийшли "навідати" Крисіна, облили його зеленкою.

  • Шевченківський райсуд Києва визнав Юрія Крисіна винним у хуліганстві та засудив його до чотирьох років умовного позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.
  • ГПУ оскаржила умовний термін для Крисіна.
  • 26 березня суддя Дарницького райсуду Києва Євген Солодко оголосив рішення надати охорону "тітушці" Юрію Крисіну.
  • 23 травня Печерський райсуд Києва скасував постанову ГПУ про закриття кримінального провадження проти ватажка "тітушок" Юрія Крисіна за підозрою у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія.
  • 13 червня Апеляційний суд Києва частково задовольнив скаргу щодо вироку суду першої інстанції у справі вбивства Веремія і засудив Крисіна до 5 років ув'язнення. 
  • Пізніше, 26 липня, Дарницький райсуд Києва задовольнив вимогу адвоката ватажка "тітушок" Юрія Крисіна щодо відводу від справи судді Любов Леонтюк, яка раніше арештувала підсудного.