У Києві грабіжники напали на дім судді, є загиблий і поранені

У неділю, 30 вересня, близько 22:00 у Печерському районі Києва напали на господарів приватного будинку по вул. Лаврській та забрали у них цінні речі

Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

Грабіжники поранили власника помешкання та під час спроби затримання поліцейськими кинули у правоохоронців гранату та відкрили вогонь, унаслідок чого патрульний зазнав вогнепальних поранень. Правоохоронця з пораненнями в ногу та стегно доставили до лікарні.

"При спробі затримання вони відкрили вогонь по правоохоронцях та застосували гранату. Поліцейські у відповідь також застосували табельну вогнепальну зброю, однак зловмисникам вдалося зникнути. Крім того, при огляді території поблизу вчинення злочину на шляху їх відходу правоохоронці виявили мертвого чоловіка із вогнепальними пораненнями. Загиблий був причетний до скоєння розбійного нападу на приватний будинок. Про це свідчать і вилучені речові докази. Поки ми не встановили анкетні дані цієї особи, але ми над цим працюємо. Також проводяться заходи щодо розшуку щонайменше ще одного спільника, який безпосередньо відкрив вогонь по поліцейських", - розповів начальник Головного управління Нацполіції у Києві Андрій Крищенко.

На момент нападу у будинку перебував господар, який працює адвокатом, малолітня дитина та дружина, котра перебуває у декретній відпустці. Чоловіка із  вогнепальними пораненнями ніг доставили в лікарню, жінка із дитиною фізично не постраждали. Слідство вважає, що метою нападу було пограбування - нападники заволоділи грошима та ювелірними виробами, частину з яких було знайдено під час перевірки шляхів відходу зловмисників.

"Судово-юридична газета" уточнює, що господарі пограбованого будинку - суддя Деснянського райсуду Києва Наталія Буша та її чоловік адвокат Андрій Буша.

Відкрито два кримінальні провадження: за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) та ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Нападникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.