В зоні ООС поранено українського бійця, втрати ворогів - 12 осіб

Протягом минулої доби один український військовослужбовець зазнав поранень на Донбасі

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Вчора ситуація на Сході України залишалася контрольованою: противники 28 разів відкривали вогонь по позиціях української армії, причому 6 разів - із забороненої Мінськими угодами зброї.

Російсько-окупаційні війська гатили з мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Під ворожі обстріли потрапили позиції в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське, Катеринівка, Новозванівка, Троїцьке, Луганське, Опитне, Піски, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.

Позиції у районі Луганського, що на Світлодарській дузі, тричі накрили вогнем з мінометів калібру 120 мм. Вороги також били з цих мінометів по  опорних пунктах поблизу Гнутового та Водяного на Приазов'ї.

Окупанти використовувати проти оборонців Гнутового міномети 82-го калібру та протитанкові ракетні комплекси, а поблизу Водяного - протитанкові керовані ракети. По позиціях в районі населених пунктів Кримське, Троїцьке та Водяне вівся вогонь з озброєння бойових машин піхоти.

"В ході бойових дій 1 військовослужбовець Об'єднаних сил зазнав поранень. За даними розвідки, протягом доби чотирьох окупантів знищено та 8 - поранено", - наголосили у відомстві.

1 жовтня російські найманці вже двічі обстріляли українські позиції з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі населених пунктів Новотроїцьке та Водяне.