Рада у першому читанні підтримала надання громадянства іноземцям-учасникам АТО

Верховна Рада у першому читанні ухвалила дозвіл про надання громадянства іноземцям, які захищали територіальну цілісність та недоторканність України

Про це йдеться на сайті українського парламенту.

За відповідний проект закону щодо правового статусу осіб добровольців без громадянства проглосували 252 народних депутати.

Йдеться про зміни до закону "Про правовий статус іноземців і осіб без громадянства". 

"Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України) (№3433) - за основу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, окрім спрощеної процедури надання іноземцям дозволу на тимчасове проживання, відповідні зміни також забороняють видворяти з України бійців-іноземців без громадянства.

Йдеться про встановлення обмежень щодо добровільного або примусового повернення таких іноземців та осіб без громадянства до держави-агресора або країн, що не визнають територіальну цілісність України або підтримують агресію проти України.

Раніше, у вівторок, 2 жовтня, з вимогою проголосувати цей Законопроект близько 300 активістів провели мітинг під Верховною Радою.