Яценюк пояснив, чому треба підтримати пролонгацію закону про особливий порядок самоврядування на Донбасі

"Народний Фронт" має намір підтримати внесене президентом рішення стосовно пролонгації закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей"

Про це на своїй сторінці у Facebook написав лідер "Народного фронту", колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. 

Він нагадав, що у своєму посланні до Ради, представленому 18 вересня, президент Петро Порошенко виклав позицію стосовно продовження дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Яценюк погодився з президентом, що цей документ вибив козир із рук Путіна, який намагається зобразити українську сторону відповідальною за зрив мирного врегулювання. Тож не можна підіграти Кремлю й цього року.

За його словами, фракція "Народного Фронту" має намір підтримати внесене президентом рішення стосовно пролонгації цього документа.

"Його суть має відповідати мирній логіці наших дій, Закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" і корпусу законодавчих актів, які чітко визначають факт агресії Росії проти України на Донбасі і в Криму", - наголосив Яценюк.

Він додав, що українська влада має чітко продемонструвати послідовне дотримання Україною своїх зобов’язань і разом з міжнародними партнерами не допустити уникнення відповідальності Росії за свої злочинні дії проти українських народу, суверенітету і держави.