Кажуть, що в окупованій Горлівці діти підірвалися на американській міні, - Геращенко про маразм РФ

Представники Росії відмовили українським правоохоронцям і ОБСЄ в допуску до місця вибуху в окупованій Горлівці, де 30 вересня на міні підірвалися четверо дітей

Про це на своїй сторінці у Facebook написала представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ), перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

Вона зазначила, що під час зустрічі ТКГ 2 жовтня українська сторона порушила питання загибелі українських дітей від міни під Горлівкою. У зв'язку з цим, представникам Росії було висунуто вимоги допуску до місця вибуху українських правоохоронців і місії СММ ОБСЄ.

Попри це, росіяни та підконтрольні їм найманці з окупованих територій відмовили у цьому. Таким чином, місце злочину залишається заблокованим і для відвідин міжнародними спостерігачами ОБСЄ.

"Росіяни не лише приховують місце злочину, але й впадають у відвертий маразм в своїх заявах. Представник РФ в ТКГ Борис Гризлов заявив, що діти підірвалися на американській міні... Цинізм поведінки росіян просто зашкалює", - наголосила Геращенко.