На Донбасі загинув боєць ЗСУ, ще двоє - поранені. Втрати окупантів - 6 осіб

Протягом минулої доби один український військовослужбовець загинув у зоні ООС, ще двоє військових зазнали поранень

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Вчора ситуація на Сході України залишалася контрольованою: противники 34 рази відкривали вогонь по позиціях української армії, з них 8 разів - із забороненої Мінськими угодами зброї.

Окупанти гатили із мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Під ворожі обстріли потрапили позиції в районі населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Оріхове, Катеринівка, Новозванівка, Луганське, Верхньоторецьке, Авдіївка, Красногорівка, Новотроїцьке, Богданівка, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.

Опорні пункти в районі Оріхового двічі накрили вогнем з мінометів калібру 120 та 82 мм, а захисників Кримського - двічі з мінометів 82-го калібру.

Вороги також били з мінометів по опорних пунктах поблизу Новотошківського, Луганського, Старогнатівки та Лебединського. По оборонцях Луганського та Гнутового гатили з озброєння бойових машин піхоти.

"В ході бойових дій 1 військовослужбовець Об'єднаних сил загинув і 2 - отримали поранення. За даними розвідки, протягом доби трьох окупантів знищено та трьох - поранено", - наголосили у відомстві. 

Сьогодні, 3 жовтня, російські найманці вже двічі обстріляли українські позиції: у районі населеного пункту Кримське вони здійснили вогневий наліт із застосуванням мінометів 120-го калібру, а по захисниках Водяного вели вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.