На Донбасі затримали двох окупантів, які 4 роки жили у Росії

Поліцейські Костянтинівки, які входять до складу Об'єднаних сил, затримали двох бойовиків

Про це повідомила прес-служба Бахмутського відділу поліції Донецької області.

Згідно з повідомленням, раніше "приятелі" разом вступили до незаконного збройного формування та під час окупації міста незаконно здійснювали огляд транспорту і громадян на блокпості.

"Того ж року обидва розчарувалися в службі та залишили місто у пошуках кращої долі. Майже 4 роки приятелі мешкали у РФ, однак і там знайшли лише розчарування", - кажуть у поліції.

За даними поліції, чоловіки віком 28 і 29 років, вирішили повернутися в Україну та були впевнені, що завдяки конспірації, кримінальне минуле залишиться непоміченим для поліції. Але на момент їх появи, поліцейські, які входять до складу ООС, вже володіли достатніми знаннями про їх причетність до терористичного угрупування.

"Відносно бойовиків відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України", - зауважили у відомстві. 

Зазначається, що чоловікам загрожує 8 років позбавлення волі. Вони могли б уникнути кримінальної відповідальності, якщо би добровільно здалися до поліції.