Окупанти на Донбасі готуються до наступу, - розвідка

Російське командування на окупованих територіях Луганщини та Донеччини таємно посилює підготовку до наступальних дій

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

"Командування збройних сил РФ приховано нарощує підготовку окупаційних військ до ведення наступальних дій. Зокрема, на єдиному оперативному фоні та за єдиним задумом з двостороннім оперативно-стратегічним командно-штабним навчанням військ Південного військового округу ЗС РФ на окупованих територіях сплановано проведення командно-штабного тренування з’єднань і частин 1-го та 2-го армійських корпусів ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

У районах передових позицій з окремими підрозділами 1-го та 2-го АК ЗС РФ триває відпрацювання елементів переходу у наступ. При цьому під час таких тренувань окупанти вбили вже трьох своїх бойовиків.

"Під час тренування одного з мотострілецьких підрозділів із висування на передній край стався черговий випадок відкриття так званого "дружнього вогню", що призвело до загибелі двох російських військовослужбовців. Крім того, у ході тренувань мінометного підрозділу окупантів, обстріляно власний передовий опорний пункт, загинув один військовослужбовець. Командування російських окупаційних військ традиційно вживає активних заходів для приховування інформації про зазначені події", - зазначили у розвідці.