Велике осіннє оновлення Windows 10: що зміниться

Windows 10 October 2018 Update: Microsoft представила вже шосте велике оновлення для операційної системи Windows 10

Про це пише The Verge.

З оновленням користувачам обіцяють багато додаткових функцій: хмарний буфер обміну з історією та синхронізацією, темна тема для "Провідника", додаток "Ваш телефон" для синхронізації зі смартфонами на Android і iOS, клавіатура SwiftKey і багато іншого.

Можливо, найбільшим зміною є новий буфер обміну, який дозволить користувачам Windows 10 копіювати контент на всіх комп'ютерах і зберігати історію скопійованого контенту в хмарі. Це особливо корисно, якщо ви використовуєте настільний комп'ютер вдома або на роботі, а потім ноутбук на ходу.

Додаток "Ваш телефон" - Your Phone, дає доступ з ПК до текстових повідомлень (їх можна буде відправляти та отримувати на ПК) і фото на Android, а iPhone - переглядати веб-сторінки з того ж місця. 

"Часова шкала" або Timeline для Android-смартфонів також дозволяє синхронізувати роботу між пристроями. Щоб використовувати цю функцію потрібно встановити Microsoft Launcher.

У браузері Edge з'явилася підтримка оффлайн-словників, навчальних та граматичних інструментів, функція Line Focus підсвічує від однієї до п'яти рядків на довгих сторінках, щоб було легше читати.

Зміни також торкнуться PowerPoint і Word (якщо у вас є ліцензовані продукти). Наступне велике оновлення очікується в березні 2019 року.