Азарова підозрюють у хабарі: 140 мільйонів за призначення міністра

Генпрокуратура підозрює Миколу та його сина Олексія Азарових у отриманні хабара у розмірі понад 140 мільйонів гривень за призначення на посаду в Кабмін першого віце-прем'єр-міністра

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

"Повідомлено про підозру колишньому прем’єр-міністру України та його сину – колишньому народному депутату України в одержанні в 2010 році хабара у вигляді грошових коштів в сумі понад 140 млн грн, що є особливо великим розміром, та сприяння у його одержанні за виконання в інтересах іншої особи дії з використанням наданої влади для її призначення на посаду першого Ввіце-прем’єр-міністра України", - йдеться у повідомленні.

У Генпрокуратурі зауважили, що досудове розслідування триває.

"Здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього народного депутата України в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (незаконне збагачення), тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 КК України, а також за фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 369, ч. 3 ст. 209 КК України", - інформуюють у ГПУ.

Нагадаємо, У липні 2017 року Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі почати спеціальне розслідування щодо колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова за ч. 5 ст.  27, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. 

У січні 2018 року Генпрокуратура повідомила про підозру та оголосила в розшук екс-прем'єра Миколу Азарова за фактом співучасті у незаконному заволодінні видобутим ПАТ "Укргазвидобування" та ПАТ "Укрнафта" скрапленим газом в особливо великих розмірах, що заподіяло державі шкоду у розмірі 2,2 млрд грн. 

Слідчий суддя Печерського райсуду Києва дав дозвіл на спеціальне досудове розслідування щодо екс-прем`єр-міністра Миколи Азарова.