Чи лікує сеча. Супрун розвіяла шкідливі міфи

В.о. міністра МОЗ Уляна Супрун не радить пити, втирати чи робити маски з урини

Про це пише лікарка на своїй Facebook-сторінці.

За її словами, не існує жодного наукового підтвердження, що вживання сечі має будь-яку користь для здоров‘я.

Люди почали вживати сечу через хибну думку про те, що сеча стерильна, адже в основному складається з води. Вода ж становить від 91 до 96% складу сечі.

Решта – це солі, аміак та інші побічні продукти, які виробляються в ході процесів в організмі. Нирки працюють як фільтри і видаляють усе зайве з крові. У вигляді сечі вони надходять у сечовий міхур.

"Суть сечовипускання полягає в тому, щоб нирки профільтрували кров. Так організм позбувається зайвої рідини, солей та мінералів. І аж ніяк він не потребує повернення цих продуктів назад. Крім того, сеча може містити небезпечні бактерії, які здатні нанести шкоду організму", - розповіла Супрун.  

Читайте також:  Їсти супи і хворіти через кондиціонер: 13 міфів, зруйнованих Уляною Супрун. ТЕСТ

Ці бактерії можуть можуть потрапити в організм та спричинити проблеми з шлунково-кишковим трактом або ж спровокувати інфекційне зараження. Вживання чужої урини може перенести чужорідні організми у ваш кровотік.

Ще один "аргумент" у бік користі сечі - це реальні історії людей, які в екстремальних умовах були змушені вживати власну сечу замість води

"Пиття сечі в цьому випадку схоже на морську воду. Через наявність в складі концентрованих солей та мінералів, нирки потребують більше води, щоб їх переробити. Це суттєво прискорює процес зневоднення. Тому сечу не рекомендується пити навіть в екстремальних умовах", - додала міністр.