Клімкін відмовився називати прізвище висланого консула Угорщини

МЗС не розголошуватиме імені консула Угорщини у Береговому, якого Україна у четвер оголосила персоною нон грата

Про це на прес-конференції у Києві сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє  Європейська правда.

Міністр розповів, що у четвер вранці в МЗС викликали посла Угорщини Ерно Кешкеня, аби повідомити йому про оголошення угорського консула у Береговому персоною нон грата.

Глава МЗС наголосив, що прізвище дипломата оголошувати не будуть.

"Не питайте мене про прізвища. Звичайна дипломатична практика - цього не говорити", - сказав Павло Клімкін. Він нагадав, що угорський дипломат повинен залишити територію України протягом 72 годин.

Нагадаємо, на Закарпатті в місті Берегове консульство Угорщини видавало українцям паспорти і після складання ними присяги на вірність угорській державі наказувало тримати у таємниці факт отримання другого громадянства.

Голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що проблемою є не тільки роздача угорських паспортів, а ще й заклик приховати це.

Угорське МЗС звинуватило Порошенка у "розпалюванні ненависті" до закарпатських угорців. Голови МЗС України та Угорщини Павло Клімкін і Петер Сіярто не домовилися щодо угорських паспортів на Закарпатті.

Згодом у МЗС Угорщини заявили, що українці не порушують жодних законів, приховуючи факт отримання другого громадянства. МЗС також відмовилося відкликати консула з міста Берегове. 

Міністерство закордонних справ України дало тиждень Угорщині на відкликання їхнього консула з Берегова на Закарпатті.