НАБУ завершила розслідування про завдання збитків на 247 млн грн в АМПУ

НАБУ та САП скерували до суду справу про понад 200-мільйонні збитки, завдані державі Адміністрацією морських портів України

Про це повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро у своєму Facebook. 

"З-поміж завершених розслідувань НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура яскравим прикладом такої роботи є розслідування фактів завдання 247 млн грн збитків Адміністрації морських портів України — одному з найбільших державних підприємств країни", - йдеться у повідомленні.

За даними детективів, Справа АМПУ - це кримінальне провадження за фактами заволодіння у 2015–2016 роках коштами державного підприємства "Адміністрація морських портів України" в результаті закупівель за завищеними цінами послуг із днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів.

Крім того, зазначається, що розслідування можливих випадків корупції в діяльності адміністрації портів детективи НАБУ розпочали на підставі власних напрацювань під процесуальним керівництвом САП.

До того корупційне підґрунтя у діях посадовців АМПУ шукали СБУ та Нацполіція. У травні-жовтні 2016 року їхні справи НАБУ витребувало. Потому, в листопаді 2016 року всі кримінальні провадження об’єднали в одне. У квітні 2018 року розслідування завершили.