Рада не дозволила Журжію скласти депутатський мандат

Верховна Рада не ухвалила постанову про дострокове припинення повноважень нардепа Андрія Журжія

За цю постанову проголосувало лише 175 народних депутатів з необхідних 226, повідомляє Еспресо.TV.

Зазначимо, що 18 липня на сторінці "Об'єднання "Самопоміч" у Facebook було оприлюднено заяву Журжія про складення ним повноважень народного депутата. Свій намір він обгрунтував тим, що парламент, на його думку, зупинив роботу над проведенням основних економічних реформ.

5 вересня комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту підтримав заяву Журжія та його лист до голови ВР з проханням ініціювати розгляд питання щодо дострокового припинення повноважень.

Також Рада достроково припинила повноваження депутатів Ірини Єфремової (фракція "Народний фронт") і Тетяни Юзькової (Радикальна партія Олега Ляшка), призначених членами Центральної виборчої комісії. За відповідне рішення проголосували 268 і 258 депутатів відповідно.

У Раді 8-го скликання Єфремова була членом регламентного комітету, а Юзькова - членом комітету з питань правової політики і правосуддя.

Замість Єфремової в Раду від "Народного фронту" проходить колишній депутат Житомирської обласної ради Сергій Кондратюк. Замість Юзькової в парламент проходить колишній помічник голови фракції Радикальної партії Олега Ляшка Олександр Гулак.