Розбірки бурштинників та митників на Рівненщині: автівку спалили судді

На Рівненщині спалили автівку судді Рівненського районного суду Михайла Таргонія

Про це повідомляє місцевий сайт "Все".

Згідно з повідомленням, 4 жовтня о 3 годині ранку загорілося 4 легкових автомобіля. За даними управління ДСНС у Рівненській області, на місце прибули два чергових відділення рятувальників та ліквідували пожежу. Внаслідок загорання знищено легковий автомобіль марки "Ауді А8", легковий автомобіль марки "Ніссан Кашкай", Салон, ліву частину легкового автомобіля марки "Тойота Кемрі" та Салон, праву частину легкового автомобіля марки "Ауді А6".

Журналісти сайту "Все" встановили із власних джерел, що одна із автівок належить судді Рівненського суду.

"Очевидці стверджують, що судді скоріше за все не пощастило, адже його автомобіль стояв поруч із палаючими автівками, з яких перекинувся вогонь і на його машину", - повідомляють на сайті.

Місцева журналістка Вікторія Мамотюк із власних джерел дізналась, що через розбірки бурштинників та митників північного району, автівку судді підпалили випадково.

  • З 2014 року на територіях ведеться нелегальний видобуток бурштину, що призводить до виникнення зони екологічного лиха. Згідно з даними експертів, обсяг нелегального видобутку бурштину на північному заході України від 120 до 300 тонн бурштину на рік з оборотом тіньового ринку — 200—300 млн доларів.Через незаконний видуботок бурштину на Рівненщині ведеться постійне протистояння між силовими структурами з копачами та кримінальними структурами. 
  • До прикладу, нещодавно на Рівненщині поліція вилучила майже 200 кг незаконного бурштину вартістю понад 2,8 мільйона гривень.