У Нацполіції озвучили три версії нападу на Гусовського

Слідство у справі про напад на депутата Київради Сергія Гусовського висунуло три версії вчинення злочину: громадську, депутатську та політичну

Про це під час засідання міської ради у четвер, 4 жовтня, повідомив начальник Головного управління Нацполіції у Києві Андрій Крищенко.

"Всі ці версії ретельно перевірятимуться. А діям тих осіб, які вчиняли правопорушення, буде надана належна правова оцінка", - заявив Крищенко.  

Він також повідомив, що призначив службове розслідування за фактом неналежного реагування окремих поліцейських на події, що відбулися в приміщенні КМДА.

За словами Крищенка, правоохоронці напередодні отримали три заявки щодо проведення мітингів під будівлею Київської міської державної адміністрації. Відповідно до цього, була виділена достатня кількість поліцейських для забезпечення правопорядку.

"Правопорушників затримали. Зараз поліція збирає докази, опитує свідків, для того, щоби оголосити правопорушникам підозри. Слідчі вилучають відеозаписи цього інциденту для об’єктивного розслідування події», - зазначив Крищенко.

Слідчі Шевченківського управління столичної поліції за фактом подій у приміщенні КМДА розпочали два кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 342 (Опір працівнику правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.