Україна та Британія домовились про протидію спецслужбам РФ

Україна та Велика Британія домовились поглибити двостороннє співробітництво у сфері протидії розвідувально-підривній діяльності російських спецслужб та кіберзагрозам

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Цієї угоди досягли міністр з питань безпеки Великої Британії Бен Воллес та голова Служби безпеки України Василь Грицак під час робочої зустрічі 3 жовтня у Києві.

"За результатами переговорів сторони досягли домовленостей про поглиблення двостороннього співробітництва у сфері протидії розвідувально-підривній діяльності російських спецслужб та кіберзагрозам",- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час зустрічі голова СБУ поінформував британського партнера про напрямки та характер російської гібридної агресії проти України.

Він ознайомив Воллеса із розгорнутою спецслужбами РФ широкомасштабною операцією з дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні напередодні виборів, а також спробами дискредитації України перед міжнародною спільнотою.

Грицак та Воллес взяли участь у церемонії відкриття другого модуля навчальних курсів з проведення допиту з дотриманням основних прав людини, проведеного за підтримки британської сторони.

На заході ознайомили співробітників СБУ із кращим досвідом та методикою британських правоохоронних органів у сфері проведення опитування очевидців та допиту свідків у межах розслідування злочинів.

Голова СБУ зазначив, що присутність Бена Воллеса є свідченням співпраці між спецслужбами двох країн.