Хакери ГРУ: Німеччина долучилася до звинувачень Росії у кібератаках

Німеччина назвала російську військову розвідку відповідальною за кібератаки хакерської групи АРТ28 на німецькі урядові мережі

Про це заявив речник німецького уряду Штеффен Зайберт, передає Deutsche Welle.

"Федеральний уряд виходить з того, що з високою долею вірогідності за кампанією APT28 стоїть російська військова розвідка ГРУ. Ця оцінка базується загалом на дуже надійних власних фактах та джерелах", - сказав Зайберт.

Крім того, німецький уряд висловив повну підтримку висловленим напередодні оцінкам Британії та Нідерландів щодо кібератак з боку Росії.

"Ми засуджуємо такі напади на міжнародні організації та на об'єкти наших союзників. І ми закликаємо Росію виконувати свої зобов'язання та утримуватися від таких дій", - заявив Зайберт.

На початку 2018 року хакерська група APT28, також відома як Fancy Bears, проникла в так звану "Інформаційну мережу Берлін-Бонн" (IVBB), що використовується Відомством федерального канцлера Німеччини, федеральними міністерствами та службами безпеки, Бундестагом і Бундесратом. Атаковані сервери вважалися особливо надійно захищеними від нападів ззовні.

Також групу підозрюють у масштабній атаці на внутрішню мережу Бундестагу в травні 2015 року, коли хакери залмали 14 серверів, серед яких і головний сервер системи з усіма даними для доступу до внутрішньої мережі парламенту.