Мураєв заявив про продаж NewsOne іншому нардепу

Позафракційний народний депутат Євген Мураєв, екс-власник каналу NewsOne, заявив про його продаж депутату Опозиційного блоку Тарасу Козаку

Про це Мураєв написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став мій товариш і колега Тарас Козак. Бажаю йому і колективу успіху і зростання", - написав Мураєв.

Тарас Козак з 1993 року працював у податковій інспекції Львова і в 1998 році перейшов з посади начальника управління оперативного контролю на посаду заступника голови обласної податкової, з 2001 по 2003 рік був першим заступником голови податкової адміністрації Львівщини. У 2003-2004 роках очолював Західну регіональну митницю, у 2004-2005 роках одночасно перебував ще й на посаді заступника голови Державної митної служби України, у 2005-2010 роках - заступник голови Державної митної служби України. З травня 2009 до березня 2010 року - в. о. начальника Одеської митниці.

З листопада 2010 року Тарас Козак - депутат Львівської облради, з листопада 2014 року - нардеп від Опозиційного блоку. 18 січня 2018 року разом із іншими 35 депутатами голосував проти визнання українського суверенітету над окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

Журналісти проекту "Схеми" зафіксували Тараса Козака в оточенні Віктора Медведчука під час повернення останнього з Москви до Києва 14 листопада 2016 року. Козак є заступником голови ГО "Центр Правова Держава", керівником якої є Віктор Медведчук.

Зазначимо, 4 жовтня парламент підтримав постанову про звернення до РНБО щодо введення санкцій проти каналів NewsOne та "112 Україна". 

Відповідно до документа, РНБО пропонують ввести санкції проти  ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Новий формат ТВ", ТВ "Вибір", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "Новини 24 години". Всі компанії пов'язані з каналами 112 Україна" і NewsOne.

РНБО має намір оперативно розглянути питання щодо введення санкцій проти телеканалів "112 Україна" та NewsOne, коли отримає відповідну постанову від Верховної Ради. Якщо рішення схвалять, санкції введуть щодо засновників телеканалів