Сенцов припинив голодування, отже, він - у критичному стані, - Денісова

Український політв'язень Олег Сенцов, за даними українського омбудсмена, дійсно припинив голодування

Про це на своїй сторінці у Facebook написала уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. 

"Олег Сенцов припинив голодування. Це означає, що він у критичному стані, практично за межею", - наголосила вона.

Денісова зауважила, що в Росії, без медичних довідок, виключно на словах запевняли, що стан здоров’я українця - задовільний.

"Неправда. Вони б його тоді не "вмовляли" припинити голодування і постійно не тиснули б на політв'язня психологічно. З такими цілями, з такою силою волі, відданістю та щирою українською позицією людина не могла здатися", - пояснила Денісова. 

За її словами, процес виходу з голодування - ще складніший і страшніший, ніж воно саме. Омбудсмен висловила впевненість, що в російській колонії не забезпечують Сенцову належний медичний супровід. 

"Закликаю РФ зберегти життя українця! Я вимагаю, щоб йому надали найкращих незалежних медичних спеціалістів, які проведуть його повний медичний огляд. Я хочу бачити висновок про стан здоров’я Олега Сенцова. Окрім цього, саме фахові спеціалісти-дієтологи мають розробити схему виходу з голодування. Цих лікарів ми можемо привезти з України чи Європи", - підсумувала Денісова.

Вона додала, що вимагає від Росії прискорити процес її допуску до режисера і що вона готова хоч сьогодні виїхати до колонії.