Світовий Конгрес Українців вітає Заключну заяву комітету Асоціації ЄС-Україна

Світовий Конгрес Українців (СКУ) вітає Заключну заяву та рекомендації Парламентського комітету Асоціації ЄС-Україна (ПКА), прийняті за результатами Восьмого засідання ПКА 17‑19 вересня 2018 р. у Львові та Івано-Франківську

Про це повідомляє Еспресо.TV.

ПКА підтвердив свою подальшу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, водночас ще раз засуджуючи агресивну та експансіоністську політику Російської Федерації, що дестабілізує загальну безпекову ситуацію як в Україні, так і загалом у Європі.  

СКУ вітає заклики ПКА до ЄС призначити спеціального посланника ЄС з питань Сходу України і Криму та підтримати розгортання справжньої миротворчої місії ООН на Донбасі.

У контексті розвитку відносин між ЄС та Україною СКУ приєднується до ПАК у визнанні нинішніх досягнень в українських реформах у багатьох сферах діяльності, які посилюють інтеграцію України до ЄС, та у підтвердженні, що виконання умов Угоди про асоціацію між ЄС і Україною є лише початком майбутніх відносин між ЄС і Україною.

СКУ також підтримує ПАК у схваленні ініціювання Президентом України Петром Порошенком законопроекту про внесення змін до Конституції України, що стосуються стратегічного курсу України до повноправного членства в ЄС та НАТО.

Вітаючи антикорупційні заходи, які були запроваджені в Україні, СКУ долучається до ПАК у повторному заклику, щоб Верховна Рада України якнайшвидше скасувала положення, що зобов’язує діячів громадянського суспільства, які працюють у сфері боротьби з корупцією, заповнювати електронні декларації.

"Світовий Конґрес Українців високо оцінює всеохоплюючий характер Заяви і рекомендацій Парламентського комітету Асоціації ЄС-Україна та готовий і далі сприяти здійсненню реформ та подальшому розвитку відносин між Україною та ЄС", - заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Зазначимо, що засідання Парламентського комітету Асоціації ЄС-Україна проходило 17‑19 вересня 2018 року у Львові та Івано-Франківську. Зокрема, засідання тривали під співголовуванням очільника Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Миколи Княжицького та Даріуша Росаті - співголови ПКА Україна- ЄС.

"Для нас дуже важливо показати нашим європейським колегам, що в Україні й справді надзвичайно багаті, красиві, абсолютно європейські регіони. Такі (регіони) давно вже не є просто членами Європи, а є серцем Європи", - наголосив Княжицький.