Топ-спонсори Роналду Nike та EA занепокоєні скандалом зі згвалтуванням моделі

Компанія спортивного одягу Nike Inc і виробник відеоігор Electronic Arts Inc заявили в четвер, що вони стурбовані звинуваченнями в згвалтуванні, висунутими проти футболіста Кріштіану Роналду

Про це повідомляє видання Reuters.

Зазначається, що 33-річний спортсмен у вівторок спростував звинувачення в згвалтуванні, висунуті проти нього жінкою, яка пред'явила йому позов в суді штату Невада.

"Ми глибоко стурбовані тривожними звинуваченнями і продовжуємо уважно стежити за ситуацією", - наголосили у Nike.

За даними журналу Forbes, Nike працює з  Роналду з 2003 року, а в 2016 році компанія підписала з футболісом довічну угоду, яка може коштувати $1 мільярд.

А от Electronic Arts виставляє Роналду на обкладинку своєї серії ігор EA Sports FIFA вже протягом двох років.

"Ми бачили звіт, в якому детально викладені звинувачення проти Кріштіану Роналду. Ми уважно стежимо за ситуацією, адже ми очікуємо, що атлети і представники будуть поводитися так, щоб відповідати цінностям EA", - зауважили в компанії.

Модель Кетрін Майорга подала в суд на Роналду, стверджуючи, що він згвалтував її у червні 2009 року в готелі Лос-Анджелеса "Palms Hotel and Casino".

Втім, у 2010 році адвокат Майорги домовився із захисниками футболіста про позасудове врегулювання справи: моделі заплатили 287 тисяч фунтів стерлінгів, а вона в обмін на це домовилася мовчати. 

Однак зараз розслідування почали знову, а  Майорга стверджує, що тоді погодилася взяти гроші від футболіста, бо боялася бути "публічно приниженою" та "помсти Роналду".