У "Нафтогазі" пояснили, хто винний у відсутності гарячої води у киян

Кияни не мають гарячої води у своїх оселях через неузгодження юридичних питань між колишнім постачальником гарячої води і новим

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"В ТЕЦ немає газу через те, що київська влада забрала у Ахмєтова відповідне підприємство, яке доставляло гарячу воду киянам. Частина потужностей теплогенеруючих залишилося у Ахмєтова, постачання тепла відповідно перейшло до київської влади. А вони не продумали юридичний механізм, або не хочуть брати боргі попередників", - сказав Вітренко. 

За його словами, згідно з законом, "Нафтогаз" може відновити постачання на відповідному підприємстві тільки після того, як буде підписано відповідну угоду для того, щоб стати новим клієнтом компанії. 

"Ми готові постачати газ, щойно вони виконають усі законодавчі вимоги для того, щоб ми могли це зробити. Це важливо тому, що газ дається компанією за пільговою ціною, яка в два рази нижче за ринкову", - зазначив комерційний директор "Нафтогазу".

Щодо грошей на покриття боргів за газ, які уряд обіцяв скерувати на рахунки компанії, Вітренко зазначив, що "Нафтогаз" отримає їх після підписання відповідних угод. Відтак, за його словами, максимум протягом двох тижнів, можливо раніше у киян з'явиться гаряча вода.